Kemer, Akdeniz kıyısında, Antalya'ya 40 kilometre uzaklıkta olan bir ilçesidir. 1980'li yılların başına kadar küçük bir köy iken son 20 sene içinde açılan tesislerle Türk turizminin en önemli merkezlerinden biri haline gelmiştir. Önce köy sonra kasaba olduktan sonra 13 Eylül 1991 yılında da ilçe statüsünü kazanmıştır. Batı Toros Dağları'nın eteklerinde ve 52 kilometre kıyı şeridi boyunca uzanan Kemer ilçesi, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Bugün Kemer'in bulunduğu yerde, 1910'lu yıllarda Eski Köy adı ile bilinen ve dağlardan gelen seller sonucu göl ve bataklıklardan oluşan bir yerleşim yeri vardı. Eski Köy halkı, kendilerini bu sellerden korumak için, dağların eteklerinde 23 kilometre uzunluğunda bir taş duvar ördüler. Sonraları, bu duvar nedeniyle köylerine Kemer diyeceklerdir. Kemer in en eski tarihi MÖ 690 yılına dayanmaktadır. Phaselis antik kentinin kuruluşu bu tarihe dayanmaktadır Akdeniz'in güzel ilçesi Kemer, Antalya'ya 40 km uzaklıkta bulunuyor. 90'lı yılların başında ilçe unvanına kavuşan Kemer, öncesinde kasaba ve daha öncesinde ise köy olarak kabul ediliyordu. Günümüze gelene kadar ilçenin gelişen ve büyüyen turizm hacmi gerek ilçenin görselinde gerekse vizyonunda ciddi bir değişime sebep olmuştur. Kemer, M.Ö. 690 yılında Phaselis antik kentinin başkenti olmuştur. Kemer ilçesinin isminin doğuş da son derece ilginç bir rivayete dayanmaktadır. 1900'lü yılların başında Eski Köy ismi ile anılan ilçede sıklıkla sel baskınları yaşanması ve söz konusu doğal afetlere karşı korunmak için köy halkı tarafından dağ eteklerine kilometrelerce taş duvar örülmüştü. Taş duvarlar sebebi ile de zamanının Eski Köy'ü günümüzdeki anıldığı gibi Kemer adını almıştır.
Kemer'i diğer turizm bölgelerinden ayıran en önemli özelliği kusursuz doğasıdır. Mavi ve yeşili bir arada deneyim etme fırsatı sunan bölge, doğal güzellikleri ve sıcak iklimi nedeniyle yılın önemli bir kısmında cazibesini koruyor. İlçenin turist çeken alanları oldukça geniş. Beldibi, Kiriş, Tekirova, Çamyuva, Kuzdere, Çıralı, Göynük, Beycik, Arslanbucak beldeleri yerli ve yabancı turistlerin favorileri arasında yer alıyor. Beldibi ile Tekirova arasındaki bölge tamamen doğal plajlardır. Kemer yalnızca plajları ve denizi ile dikkat çekmekle kalmıyor tarihi değerleri ile de vazgeçilmez bir destinasyon olarak karşımıza çıkıyor.
Antik kentlere yakınlığı ve ulaşım kolaylığı ile de Kemer tarih severleri bir araya getiriyor. Phaselis Antik Kenti ve Idyros Antik Kenti ile de tarihe ışık utan ilçe, doğası kadar geçmiş dönem uygarlıklarına da ev sahipliği ile dikkatleri üzerine çekiyor. Dereköy, Altınyaka ve Söğüt Cuması beldelerinde de macera severler için safari turlarına katılma olanağı bulunuyor. Yörenin cazibesini artıran kanyon ve mağaraları da ziyaretçilerin uğrak noktaları durumda. Kültür, doğa ve yaz tatili keyfini bir arada yaşamak için Kemer'in eşsiz güzellikleri betasozluk.com ayrıcalığı ile sizi bekliyor. Betasozluk.com aracılığı ile seçkin otellerden rezervasyonunuzu yapabilir, turlara katılabilir, rüya gibi bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.