Tabiat Parkı alanı içinde 76 familya ve 286 cinse ait 550 tür, 13 alttür ve 3 varyeteden oluşan 566 takson’ un bulunduğu belirlenmiştir.

Park alanı içerisindeki taksonların 95 (% 16,78)’ i Akdeniz, 52 (% 9,18)’ si Avrupa-Sibirya, 52 (% 9,18)’ si İran-Turan ve 446 (% 78,79)’sıfitocoğrafik bölgesi bilinmeyenler veya geniş yayılışlı olan türlerdir.

AkdağTabiat Parkı’nda toplam 84 endemik takson belirlenmiştir. Bu türlerden ikisi (Barbareahedgeana ve Polgonumafyonicum) ilk defa bu alandan toplanarak bilim dünyasına tanıtılmıştır.

Yıldız Tepe’nin güney yamaçları, Karabel Tepe’nin güneydoğu yamaçları, Kocayaylamevkinin kuzeydoğu kesimleri, Kapaklı Tepe’nin kuzey ve doğu yamaçları, Kapaklıüstü Tepe’nin kuzey yamaçları, Bakırlı Dere vadisinin güneybatı yamaçları, Büyükbakırlı Tepe’nin batı yamaçları arasında kalan alan, Uzalan Sırtı, UzalanSırtı’nın doğu, batı, kuzey ve güney yamaçları, Sığırkuyruğu Tepe, Sığırkuyruğu Tepe’nin doğu, batı, kuzey ve güney yamaçları, Kurucova Tepe’nin kuzey ve kuzeydoğu yamaçları, olarak tespit edilen Önemli bitki alanları aynı zamanda biyolojik sınırlayıcıdır.

Orman formasyonu içerisinde kızılçam, karaçam, meşe ve ardıç çeşitleri hâkim türlerdir. Karaçam mescereleri koru veya bozuk nitelikte olup, sahanın hâkim ağaç türüdür. Meşe ve ardıç mescereleri bozuk veya baltalık niteliğindedir. Ayrıca münferit olarak titrek kavak, doğal yayılışının dışında 6 ha büyüklüğünde genç sarıçam mesceresi ve Sandıklı kısmında endemik olarak ehrami karaçam mevcuttur.

Akdag Tabiat Parkı