Mahmut Can Değirmenci, 1982 yılında İstanbul'da doğdu. Küçük yaşlardan itibaren çocuklara hikayeler anlatmayı ve onların dünyalarını renklendirmeyi seven Can, bu ilgisini yazıya dökerek çocukların hayal güçlerini besleyen masalsı hikayeler kaleme aldı. 2021 yılında Türk İşaret Dili Öğretici ve Tercümanlık sertifikası alarak işitme engelli çocuklarla da iletişim kurmaya başladı. Elleriyle hikaye anlatmanın gücünü keşfetti ve bu becerisi sayesinde daha geniş kitlelere ulaştı.

Yazdığı "Okurken Eğleniyorum, Okurken Öğreniyorum" adlı kitabıyla çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici bir dünyanın kapılarını açtı. Çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak topluma katkıda bulunmaya devam eden Can, İzmir’de çocuklara yönelik atölye çalışmalarıyla onların yaratıcılıklarını geliştirmeye yardımcı oluyor.
Aynı zamanda müzikle de ilgilenen Can, 2024 yılı Temmuz ayında söz ve müziği kendisine ait "Ben Artık Keyfime Bakarım" adlı şarkısını yayınladı. Şarkıya gelen olumlu tepkilerle Ekim 2024’te "Çık Git Hayatımdan", "Vazgeçmedim Seni Sevmekten" ve "Sevmekten Başka Suçum Yok" adlı şarkılarını da müzikseverlerle buluşturdu. Hem yazdığı hikayeler hem de müziğiyle her yaştan insana hayallerin gerçek olabileceğini hatırlatıyor.